Galerija   

Predstavitev proizvajalca

Ime Goldoni je tesno povezano z zemljo in pridelavo vinske trte, ki je tradicionalno doma tudi v krajih okoli Modene. V teh krajih je daljnega leta 1926 v majhni delavnici nastalo družinsko podjetje, ki je še danes simbol globoke vere in pripadnosti kmetijstvu in naravi. Strast do dela in globoko poznavanje področja kmetijstva, je v kombinaciji z raziskavami in tehnologijo, podjetje v vseh teh letih do danes, pripeljalo med vodilne proizvajalce specializirane kmetijske mehanizacije in profesionalnih strojev za vrtnarstvo.  
V prvem obdobju svojega obstoja je bilo podjetje znano po proizvodnji črpalk za namakanje. Leta 1950 so izdelali svoj prvi motokultivator. To je bil predhodnik znamenite serije Export, ki se je začela proizvajati leta 1967 in, ki je v prvih desetih letih dosegla 30.000 prodanih enot. Dve leti kasneje je prišel iz proizvodnih trakov prvi traktor pod imenom Universal...... 

Goldoni S.p.A. je danes moderna tovarna s sedežem v italijanskem kraju Migliarina di Carpi pri Modeni, kjer se na površini 130.000 m2 odvija tudi celotna proizvodnja. V podjetju s 400 zaposlenimi se letno proizvede skupaj 13.000 enot. Proizvodni program zajema vinogradniške in sadjarske traktorje, zglobne traktorje, traktorske transporterje, traktorje na gosenicah, motokultivatorje in kosilnice.

Mednarodno naravnano podjetje je kljub vse večji zahtevnosti in različnosti trgov zelo uspešno v 80 državah sveta. Na domačem trgu v Italiji prodajo približno polovico izdelkov. Ostali pomembni trgi so države EU področja, druge države ob Sredozemskem morju, države Srednjega vzhoda, Južna in Severna Amerika in Oceanija.

Goldoni tesno sodeluje tudi z najbolj znanimi svetovnimi proizvajalci traktorjev, kar je dodatna potrditev in priznanje kvalitete strokovnjakov in tehnologije “Goldoni”.

Poglejte si predstavitveni film, ki vas bo popeljal po tovarni Goldoni: